Page 1 - Gazeta AFP
P. 1

Për publicitet, PR dhe njoftime tek Albanian Free Press kontaktoni: Drejtore Marketingu: Ina Cojoaca Email: [email protected] Tel: +355 4 4325539 Cel: +355 67 20 66797 ZBAVITJE

                                                                          Fjalëkryqe,

                                                                          kriptoskemë,
                                                                           miniquiz,
     FALAS                                                                   nga Kadri

                                                                           Vokopola
             www.afp.al E përditshme - Viti i I i botimit - Nr. 180 - E martë, 14 nëntor 2017 - Botim i Independent Balkan News Agency - Kryeredaktor: Edison Kurani Faqe 16

                    VERA E RE NË FUÇINË E VJETËR                                  OPINION

                     TAKIMI BUSHATI-                                    MARATONA


                     KOTZIAS, ATJE KU                                  DORË PËR DORE

                    E LA ISMAIL QEMALI                                     E KRETËS                        Nga ROLAND QAFOKU                                Nga PLATOR NESTURI
                      y herë në historinë tonë jetuarit: Hera e parë ishte viti           akimi në Kretë i ministrave madhe nga opinioni publik dhe
                    Dtë re, Adriatiku u vu në 1959, ndërsa hera e dytë, sot...           T të jashtëm, Bushati dhe mediatik i të dy vendeve...
                    pozitën e ndryshimit tonë të të Faqe 2 / English 13               Kotzias, mori një vëmendje të Faqe 3 / English 14

     SËMUNDJA QË VRET JETËN, DIABETI
      SHTOHET FRIKSHËM NË SHQIPËRI


    SPECIALE Sëmundja e sheqerit po prek gjithnjë e                                DOSSIER

    më shumë popullsinë në vend. Mjeku endokrinolog,                             Nga cikli "100 vrasjet më të bujshme në
    Florian Toti, flet me "Albanian Free Press":                                historinë e shtetit shqiptar 1912-2017"

    Diabeti, një grup sëmundjesh metabolike, po                                       SI U VRA

    kthehet në pandemi, deri në 5 mijë raste të reja
    çdo vit. Shtohet numri i femrave që vuajnë                                     ESAD PASHË

    sëmundjen, një në 10 përballet me dukurinë.

    Personazhi, kur jetën e kalon së bashku me
    diabetin. Rrëfimi i Alketës 44-vjeçare që vuan prej                                   TOPTANI

    32 vitesh. Shkaqet nga se shkaktohet sëmundja
                                                                azeta "Albanian Free Press" publikon sot detaje
    që vret cilësinë e jetesës dhe cilat janë masat                                  Gmbi një tjetër nga vrasjet më të bujshme në
    parandaluese. Dhe si bëhet kurimi për të                                      Shqipëri, atë të kryeministrit Esad Pashë Toptani.
                                                              Arsyeja kryesore e vrasjes së Esad Pashë Toptanit
    shmangur varësinë nga insulinat                                          më 1920 nga Avni Rustemi, ishte dorëzimi i Shkodrës
                                                              dhe vrasja e Hasan Riza Pashës...
                                     Faqe 4-5                                    Faqe 10-11

         "ANTENA JASHTË FAMILJES"   Karikatura e ditës,                                     EKONOMI
                        nga Kosta Raka
    SATIRË/ Sot në "Antena Jashtë                                                 Shqiptarët,
    Familjes" mund të lexoni:
       Kreshnik                                                     më shumë valutë
                                                                   nëpër duar,
    Spahiu flet nga                                                       futen në banka

   një vend sekret:                                                             Faqe 7


     Do e pësosh,                                                      EUROSTAT: Viti
                                                                    2016, nga
       o Lulëzim                                                      Shqipëria dolën


        Basha...!                                                     113 milionë euro

                    Faqe 6


                                            CYAN   MAGENTA   YELLOW  BLACK
   1   2   3   4   5   6